Bouwen aan de toekomst!

Plastic, plastic, plastic! Het is bijna onmogelijk om plastic nog weg te denken uit onze maatschappij. En dat is niet voor niks, het zit vol mogelijkheden. Dat is het idee van ‘Bouwen aan de toekomst’. Met deze gastles willen we bijdragen aan de bewustwording en het stimuleren van creativiteit, experimenteren en recycleren. Wij maken van plastic een duurzame grondstof! Kinderen kunnen het verschil maken. Zij zijn de toekomst. Samen met ‘Project Play Plastic’, een initiatief van Luk Sponselee & Tamara Esseling, willen wij deze jonge generatie stimuleren om duurzame producten te maken van gebruikt plastic. Zichtbaar recyclen. En die zichtbaarheid is belangrijk. We leveren nu onze gebruikte producten zoals flessen in, maar zien niet wat er gebeurd achter de schermen. Met dit project gaat de jonge generatie ervaren en zien hoe je van een oud en gebruikt plastic voorwerp iets nieuws kan maken. Kinderen moeten zien, voelen en ervaren.

Inhoud

We beginnen het project met een interactieve les waarbij we de deelnemers onderdompelen in de wondere wereld van kunst, plastic, wetenschap én avontuur. We behandelen vragen als: Wat is plastic? Wat zijn de voor en nadelen van kunststof? We filosoferen over de toekomst en leren over hergebruiken/recycleren/up-cycling. Optioneel: de introductieles kan door Luk&Tamara gegeven worden, maar ook door de leerkracht zelf.

Tijd voor avontuur! 
Na de introductieles gaan de bovenbouwleerlingen (en leerkrachten!) bepaalde types plastic inzamelen. Een aantal weken later komen Luk Sponselee en Tamara Esseling met het rijdende laboratorium van Project Play Plastic langs bij jou op school. Samen met de leerlingen gaan zij zichtbaar recyclen en een nieuw product creëren. De leerlingen komen in groepen van 8. Aan het labo splitsen ze op in tweetallen. Ze rouleren na elke 10 minuten zodat ze van hun eigen afval een duurzaam product hebben gemaakt en alle stappen van het proces hebben meegemaakt. 

  • Doelgroep: Groep 5 t/m 8, maximaal 72 leerlingen
  • Periode: Schooljaar 2022/2023
  • Tijdsduur: 08:30 - 14:30uur
  • Docent: Luk Sponselee & Tamara Esseling
  • Locatie: Op het schoolplein, buiten
  • Doel: Bewustwording, plastic zichtbaar recyclen
  • Prijs: Gratis (tijdens projectweken)

Er zijn maar een aantal plekken beschikbaar voor deze gastles binnen de projectweken, dus vol=vol!

Gastles aanvragen

Naam *
Organisatie *
E-mail *
Groepsgrootte *
Gewenste datum *
Datum wordt in overleg afgesproken
Opmerking