Gratis moestuinzaadjes voor basisscholen en bso's!

U kunt kosteloos groentezaden en een bijbehorende lesbrief aanvragen. Hiermee kunnen uw leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot eind februari.

Een broodje met zelfgemaakte jam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Scholen kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.  

 

Hoe ziet het pakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder meer sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de zaden vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie. 

 

Doet jouw school ook mee?

Geïnteresseerde scholen, kinderopvang en BSO’s kunnen de zaden gratis aanvragen via www.natuurenzo.nl/groentezaden

 

Er is 1 zadenpakket per school of kindercentrum beschikbaar. De lesbrief met de groentezaden wordt vanaf maart verstuurd.