Ontdek de smaak van de tropen in Goes

Ontdek de smaak van de tropen

Ga met je klas op expeditie en ontdek de smaken van het tropisch regenwoud. Boek één van de onderstaande programma’s. Leerzaam, lekker en spannende tegelijk! Bij elke expeditie ontmoet je de expeditieleider die je wegwijst maakt in het bos. Hij of zij legt uit wat de leerlingen gaan doen, vertelt leuke weetjes en helpt mee.
 

NB Vanwege de lockdown is bezoek momenteel niet mogelijk. Je kunt de expeditie wel alvast reserveren.

De 4 verschillende expedities zijn:

Expeditie: Een fruitige jungletocht (onderbouw)

Door te ruiken, proeven, kijk en voelen ontdekken de leerlingen spelenderwijs de tropische vruchten en hun planten. Ze spelen het bananenspel en  gaan via de sky-walk terug naar school.
Duur: 1 uur

Expeditie: Speuren naar specerijen (midden- en bovenbouw)

Mmm, lekker, speculaasjes. De leerlingen speuren naar de specerijen die in het tropische bos groeien en maken hun eigen specerijenmix. Lekker om op school of thuis koekjes mee te bakken.
Duur: 1,5 uur

Expeditie: Tropische smaakles (midden- en bovenbouw)

Het beleven van tropisch voedsel staat centraal in deze smaakles. Door te ruiken, proeven, kijken,  en voelen ontdekken de leerlingen de smaak van de tropen. Een spannende les voor echte smaakavonturiers!
Duur: 1,5 uur

Expeditie: Flessenpost (bovenbouw)

Wat doe je als je bent aangespoeld op een onbewoond eiland? D.m.v. flessenpost ontdekken de leerlingen eetbare en medicinale planten, specerijen en andere nuttige planten om te overleven.
Duur: 1,5 uur

Wat wordt er van de leerkracht verwacht
Bereid de leerlingen voor op het bezoek van het bos. Het materiaal hiervoor krijg je toegestuurd.
Maak op school groepjes van max 5 leerlingen met daarbij 1 (natuur)ouder.

Boek hier je expeditie. De aanmeldingen lopen via het NME-centrum in Goes, MEC De Bevelanden. Zij nemen contact met je op om verder afspraken te maken.

Kosten per expeditie:  € 50 ,- voor max 20 kinderen. Bij meer kinderen betaal je 2,50 per kind extra. Je mag hiervoor de subsidie van Jong Leren Eten hiervoor gebruiken. Die moet je wel eerst even zelf aanvragen.