Wintergroentenpakket!

Natuur&Zo biedt de basisscholen en BSO’s in Zeeuws-Vlaanderen weer de mogelijkheid om het gratis lespakket wintergroenten aan te vragen. Hier kunnen jullie dan in de derde week van het nieuwe jaar mee aan de slag! 

Hoe gaat het in z’n werk?

Vraag het wintergroentenpakket inclusief lespakket aan; haal het wintergroentenpakket op en maakt vervolgens met je groep een heerlijk gerecht klaar. Zo maak je met de digitale handleiding een mooie les rondom gezonde voeding! 

Wil je met je groep ook in aanmerking komen voor een educatieve rondleiding en workshop?! Laat ons dan jullie leukste foto of filmpje zien!

Aanvragen! 

Plaats je aanvraag uiterlijk 9 januari op onze site via deze link. 

Het lespakket bevat een digitale handleiding en 1 gratis groentepakket per school/BSO. Wil je meer groentepakketten? Voor €7,50 bestel je een extra groentepakket. Geef bij het vak opmerking aan hoeveel extra pakketten je wil. Deze betaal je bij het afhalen aan de kassa van Het Boertje. Laat de bevestigingsmail zien op je telefoon (bij voorkeur!) of maak een printje, zodat ze weten wie er langs is geweest.

Digitale handleiding 

Met dit lespakket maken kinderen in de basisschoolleeftijd kennis met groenten, die oorspronkelijk alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren. Het gratis groentepakket bestaat uit verschillende wintergroenten.

De link naar de digitale handleiding sturen wij na 9 januari toe. In de handleiding staan leuke opdrachten, lessuggesties, achtergrondinformatie en lekkere recepten voor de groepen 1 t/m 8. Een mooie gelegenheid om met kinderen stil te staan bij het belang van gezonde voeding. Vragen als ‘Wat zijn wintergroenten?’ en ‘Waarom eten we deze tegenwoordig niet alleen in de winter?’ kunnen aan bod komen. 

Afhalen groentepakket

Van maandag 17 januari tot en met woensdag 19 januari kan je het wintergroentepakket afhalen bij Het Boertje (Groentehandel De Feijter), Guido Gezellestraat 21-23 in Terneuzen. 

Win een rondleiding met gastles!

Laat ons zien wat jullie met het groentepakket hebben gedaan en maak kans op een rondleiding. Stuur ons een foto of een filmpje van de les of activiteit die we mogen gebruiken op de Facebookpagina van Natuur&Zo. Of tag ons en Het Boertje op Facebook.

De groep of BSO met de leukste foto of filmpje wint een rondleiding en workshop bij Het Boertje! De kinderen gaan tijdens deze educatieve activiteit met een boodschappenbriefje en een winkelmandje de winkel in. Ze zoeken naar bekende en minder bekende producten. En daarna gaan ze natuurlijk met hun boodschappen iets lekkers maken, zoals een Vietnamese loempia of een smoothie! De activiteit wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Tip: Combineer de activiteiten rond wintergroenten met een van onze lesprogramma’s!