Egel (opgezet)

Misschien heb je nog nooit een egel in het echt gezien, maar je weet vast wel hoe die eruit ziet. Een spits snuitje, korte poten en de rest van zijn lijf vol met stekels. Daarmee verdedigt ie zich tegen vijanden; hij rolt zich op en geen hond meer die hem aanvalt. De egel is een echt nachtdier, die pas bij het vallen van de duisternis op stap gaat. Dan vangt hij wormen, kevers, kikkers, muizen, eigenlijk alles wat hij te pakken kan krijgen. Overdag slaapt hij de hele dag onder een struik, een heg of onder een hoop bladeren in de tuin. Daar heeft hij zijn nest, waar ook de jongen opgroeien. Die hebben trouwens nog geen stekels als ze geboren worden. Die krijgen ze pas na de geboorte. Wist je, dat een volwassen egel wel vijftienduizend stekels heeft? Over de lievelingshobby van de egel gesproken, slapen dus, dat doet hij de hele winter. Pas tegen het voorjaar wordt hij weer wakker.
Doelgroep(en): Peuters, Onderbouw (groep 1, 2 en 3), Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8), Voortgezet onderwijs
Thema(s): Natuur
Extra informatie:

Let op: bij de opgezette dieren zit geen lesmateriaal. Je moet dit apart te reserveren.

Reserveren

Reserveren kan van woensdag t/m woensdag voor maximaal 3 weken. Als de gekozen datum niet te selecteren is, is het lesmateriaal tijdelijk uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum op woensdag
  2. Kies een einddatum op woensdag
  3. Kies een aantal
Aantal *