(Zwerf)afval & recycling

Natuur&Zo heeft het thema Zwerfafval en recycling hoog op de agenda staan. Dat is niet voor niets, want afval is grondstof. En grondstoffen zijn weer geld waard in de circulaire economie! Met educatie, communicatie en activiteiten proberen we onderwijs en burgers te bereiken. Provinciaal werken we samen binnen Schoon Zeeland. Ons aanbod sluit aan bij landelijke acties zoals Nederland Schoon, de landelijke Opschoondag en de World Cleanup Day.

Schoon Zeeland

Via de campagne Schoon Zeeland zetten wij ons in voor een mooie en schone provincie. Iedereen kan het zwerfafvalprobleem in de provincie aanpakken. Op de aparte website van Schoon Zeeland vind je meer informatie over deze campagne.

Website Schoon Zeeland

Gastlessen afval

Natuur&Zo biedt op aanvraag gratis gastlessen aan over zwerfafval en plastic soep voor alle groepen van de basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat om 3 lessen per bouw.

Bekijk het educatieve aanbod rond het thema afval. 

Naschools aanbod afval

Na schooltijd niets te doen? Met de verlengde schooldagen en naschoolse activiteiten van Natuur&Zo hoeft niemand zich te vervelen. Leren, ervaren en beleven houden niet op na school.  

Bekijk ons naschools aanbod rond het thema afval.

Afval op School

Met het programma Afval op School geven wij een impuls aan het scheiden van afval en het voorkomen van zwerfafval op en rondom school. Het doel is om kinderen bewuster te maken van het afvalprobleem.

Lees meer over het programma Afval op School.

Opruimacties zwerfafval

Een opruimactie in de buurt of rond het schoolplein is nuttig, educatief én gezellig. Natuur&Zo heeft alles in huis voor een geslaagde opruimactie in uw wijk of buurt, rond het sportveld, in de schoolomgeving of op het strand.

Lees meer over hoe je zelf een opruimactie kunt organiseren.

Materialenset zwerfafval

Een schonere wereld begint bij... jou! En bij jou in de buurt. Bij maar liefst 35 dorpshuizen/wijkcentra in Zeeuws-Vlaanderen kun je een materialenset om zwerfafval op te ruimen lenen.

Kijk of er ook een materialenset bij jou in de buurt verkrijgbaar is.