Natuur & biodiversiteit

Voor Natuur&Zo is natuurbeleving de basis van het NME-werk. Wie al jong kennis maakt met de natuur, draagt later zorg voor het behoud van de natuur en de biodiversiteit. Natuur beleven doen we natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Of we halen de natuur in de klas! En komen onze gastdocenten niet op school of de BSO, dan stimuleren we jong en oud om in elk geval naar buiten te gaan.

Lesmateriaal Natuur

Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen bij Natuur&Zo gratis leskisten en veldwerkmateriaal lenen. De leskisten helpen de leerkracht bij het aanbieden van natuur- en milieuonderwijs in de klas of buiten.

Bekijk het aanbod Lesmateriaal over natuur

Gastlessen natuur

Een gastles over bijen of over vogels? Of een excursie met de klas naar een natuurgebied in de streek? Natuur&Zo beschikt over ervaren natuurgidsen die graag kinderen meenemen en meevoeren in de wondere wereld van de natuur in Zeeuws-Vlaanderen. 

Bekijk gastlessen

Groene revolutie Zeeuwse schoolpleinen

De Groene revolutie Zeeuwse schoolpleinen is een campagne om de grijze schoolpleinen in Zeeland om te vormen tot natuurlijke speel- en leerplekken. Natuur&Zo is een van de partners in deze revolutie. Natuur&Zo kan adviseren over de aanpak van jullie schoolplein in Zeeuws-Vlaanderen. Neem contact op, dan komen we kijken! 

Wil je meer weten over Groene schoolpleinen?

Excursies en activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen

Staatsbosbeheer en Het Zeeuwse Landschap zijn de twee natuurbeherende organisaties in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast zijn in de streek de natuurbeschermingsorganisaties De Steltkluut (midden- en Oost-Zeeuws-Vlaanderen) en 't Duumpje (West-Zeeuws-Vlaanderen actief. Zij organiseren regelmatig activiteiten, cursussen en excursies.

Wil je weten welke activiteiten zij organiseren?

Staatsbosbeheer

Facebook

Het Zeeuwse Landschap

Facebook

Website

De Steltkluut

Website

De Zeeuwse natuur

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale en cognitieve vaardigheden en creativiteit. En waar kan je beter buiten spelen en leren dan in de prachtige Zeeuwse Natuur?! De Zeeuwse Natuur is één groot leslokaal waar leerlingen de natuur kunnen ontdekken. Ga op pad in de Zeeuwse Natuur!

Flyer Buiten leren in de Zeeuwse natuur