Sam de Waterman

Sam de Waterman heeft als doel kinderen op een speelse manier te stimuleren water te drinken. Centraal in dit lesmateriaal staat het Sam-voorleesboek. Een aantal keer per week drinken de leerlingen klassikaal water, bijvoorbeeld na een ochtendpauze. Tijdens het water drinken wordt een verhaal van Sam voorgelezen. Zo ontstaat er een ritueel, waardoor kinderen water interessant, leuk en nuttig gaan vinden. De lessen kunnen worden aangevuld met andere opdrachtjes en proefjes. Er staan tips in de handleiding. En met de Sam de Waterman-cape en t-shirt, is er iedere keer een andere ‘Waterdrink-held’.

Leerdoelen

  • Kinderen stimuleren om vaker hun dorst te lessen met water uit de kraan. Want als kinderen weten waarom kraanwater gezond is, wordt het vanzelfsprekend om steeds vaker kraanwater te drinken. Thuis, op school, op de BSO, bij het buitenspelen, tijdens en na het sporten.

Inhoud

  • Een handleiding met uitleg en tips
  • Voorleesboek ‘Sam de Waterman’
  • 30 drinkbekers
  • 1 ‘Sam de Waterman’ cape en t-shirt
  • Werk-, kleur- en knutselbladen
Doelgroep(en): Peuters, Onderbouw (groep 1, 2 en 3)
Thema(s): Voeding
Extra informatie:

Tip! Leen dit lespakket voor 6 weken, zodat er echt een ritueel kan ontstaan. Hiervoor reserveer je het lesmateriaal 2x de maximale weken achter elkaar.

Reserveren

Reserveren kan van woensdag t/m woensdag voor maximaal 3 weken. Als de gekozen datum niet te selecteren is, is het lesmateriaal tijdelijk uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum op woensdag
  2. Kies een einddatum op woensdag
  3. Kies een aantal
Aantal *