Een schone buurt!

Bij tientallen dorpshuizen en wijkcentra en recreatieparken in Zeeland kun je een materialenset lenen om zwerfafval op te ruimen! Een schonere wereld begint bij...jou! En bij jou in de buurt.

Want als iedereen een klein stukje schoonhoudt, bereiken we samen een groot resultaat. Zwerfafval is een van de grootste ergernissen onder bewoners. Daarom helpen wij in heel Zeeland met faciliteren van o.a. (schoonmaak)materiaal bij de verschillende opruimacties tegen zwerfafval. 

Om deze burgerinitiatieven te stimuleren en het zwerfafval in de kernen te verminderen hebben wij in samenwerking met de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis, voor alle geïnteresseerde dorps-, wijk- en stadsraden een materialenset 'zwerfafval' gemaakt. De set bestaat uit een stevige zak met daarin 8 afvalgrijpers, 8 hesjes en vuilniszakken. Bewoners (zowel volwassenen als kinderen) kunnen de set lenen bij het dorpshuis/wijkcentra of recreatiepark in de buurt om zo de eigen omgeving schoon te houden. 

Hoe leen je een materialenset?

Materialenset lenen? Neem dan contact op met je buurthuis/wijkcentra of dorpsraad, wijkraad of stadsraad in de buurt. Via de links kom je op hun websites of Facebookpagina's of stuur je eenvoudig een e-mail.

Gemeente Terneuzen

Gemeente HuLST

Gemeente Sluis