Aanvraag voor de gratis moestuinzaadjes voor basisscholen en bso

Een lekkere salade met radijsjes of zelf bereide tomatensoep. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de salade, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Scholen en BSO’s kunnen heel gemakkelijk met de kinderen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen en BSO’s krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. 

Vanuit Jong Leren Eten Zeeland en NME Zeeland maken we scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang graag attent op een interessante actie, zeker voor locaties die bezig zijn met de Gezonde School, een groen schoolplein  en/ of met het thema gezonde voeding. 

Je kunt kosteloos de groentezaden en een bijbehorende lesbrief aanvragen. Hiermee kunnen je leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! 

Aanmelden kan via https://natuurenzo.nl/groentezaden

Hoe ziet het pakket eruit?
Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder meer sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de zaden vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie. 

Wat is Jong Leren Eten?
Deze actie past in de ambitie van Jong Leren Eten. Het programma Jong Leren Eten heeft de ambitie om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Het is een landelijk initiatief van het ministerie van LNV. Jong Leren Eten sluit aan bij het programma van Gezonde School . Wil je meer informatie of contact met één van de Jong Leren Eten makelaars? Kijk dan op: https://www.jonglereneten.nl/provincie/zeeland

Extra
Het zadenpakket is prima te combineren met het lesprogramma Smaaklessen en de activiteiten Smaakplezier op de BSO. Deze programma’s bevatten allerlei lessuggesties rondom gezonde voeding en moestuinieren. Een gratis e-learning over moestuinieren volgen? ook dat kan via  https://natuuracademieonline.ivn.nl/resources/natuur-en-mens-moestuinieren