De kracht van kruiden

Het gratis biologische kruidenpakket met de planten munt, citroenmelisse, peterselie, tijm en bieslook voor groep 7 en 8 met een bijbehorend (digitaal) lespakket wordt u aangeboden door Natuur&Zo, natuur- en milieueducatie Zeeuws-Vlaanderen en Jong Leren Eten. 

 

Met het lespakket ‘De kracht van kruiden’ maken leerlingen kennis met de wereld van de kruiden. Lessen met bijzondere smaken en geuren. De leerlingen ontdekken dat je met kruiden gerechten meer smaak kunt geven en dat ze geschikt zijn om zout mee te vervangen. Maar ook leren ze dat we kruiden gebruiken als medicijn en schoonheidsproducten. 

 

Tijdens de lessen worden verschillende kruiden geïntroduceerd. De leerlingen vertellen elkaar wat ze weten over kruiden en vervolgens wordt een verhaal voorgelezen. Tijdens de 2e les maken de leerlingen in groepjes producten van kruiden. Ook kunnen ze (on)kruiden in de omgeving van de school zoeken. Ter afsluiting kan een kruidenmarkt worden georganiseerd, waarin alle gemaakte producten tentoongesteld en geproefd kunnen worden.

 

In het gratis pakket zitten 5 verschillende soorten kruiden, het lespakket krijgt u digitaal toegestuurd! U kunt zich voor het kruidenpakket aanmelden tot en met 31 mei 2021. 

 

Het kruidenpakket is op te halen van 7 t/m 12 juni 2021 bij  De Feijter, het boertje, Guido Gezellestraat in Terneuzen en aan te vragen op onze site via deze link. In de 1e week van juni sturen we het digitale lespakket toe.