Gastles paddenstoelwandeling groep 1 en 2

Pinnemuts neemt de kinderen mee op zijn tocht. Onderweg ontmoeten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maken in de paddenstoelenwereld. Ze ontdekken de grote verscheidenheid aan vormen, kleuren, geuren en het belang van zwammen in het bos.

Samen met Natuur&Zo struinen kinderen van groep 1 en 2 Zeeuws-Vlaanderen in oktober en november weer door de bossen van Zeeuws-Vlaanderen.  

Verhaal

In het voorleesboek ‘Op een grote paddenstoel’ is de paddenstoel van Kabouter Pinnemuts door het vele wippen en schommelen kapot gegaan. Hij gaat op zoek naar een nieuwe: geen bankje zoals de elfjes hebben, geen stinkende die de vliegen graag lusten en ook geen paddenstoel die je kan opeten. Gewoon een rode met witte stippen! In het bos kijken de kleuters voor kabouter Pinnemuts uit naar de bekende vliegenzwam, maar natuurlijk ook naar andere paddenstoelen. En misschien vinden ze wel ook eikeltjes of mooie herfstbladeren of spinnen of slakken of veertjes of....

De paddenstoelenwandelingen vinden plaats in een van de bossen in Zeeuws-Vlaanderen. De locaties zijn in overleg. Ze worden gehouden in de week van 16 t/m 20 oktober, 30 oktober t/m 3 november en 6 november t/m 10 november en zijn gratis voor de deelnemende scholen. Waar mogelijk proberen we groepen te combineren. 

 Aanmelden

Het is de bedoeling dat het boek van tevoren wordt voorgelezen in de groep. Dan komen de kinderen al een beetje voorbereid naar het bos. Zodra de school of peuterspeelzaal zich heeft aangemeld, sturen we het verhaal digitaal toe.

Vervoer van en naar de afgesproken locatie en voldoende begeleiding door (natuur)ouders regel je zelf. Aanmelden kan tot en met 1 oktober 2022 via deze link

Vermeld bij de opmerkingen de voorkeursdatum, -locatie en groepsgrootte. We hopen iedereen een passend aanbod te kunnen doen, maar we maken een voorbehoud ivm de beschikbaarheid van voldoende gastdocenten.