🌾 Gastles Van Graan tot Poffertje – Een Gastles om van te Smullen

 De les begint met een kijkje in de wereld van granen: waar groeit het, hoe wordt het geoogst en wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en tarwemeel? De kinderen mogen zelf aan de slag: graan malen, wegen, beslag maken én natuurlijk... poffertjes bakken! Ze leren hoeveel poffertjes er tegelijk op een plaat passen en waar de ingrediënten vandaan komen.  

 De basis van de les komt uit de leskist Alles voor een pannenkoek, maar de gastdocent geeft er een eigen draai aan. Dankzij een bijdrage van Jong Leren Eten Zeeland kon zij haar eigen materialen aanschaffen, die nu elke gastles tot een belevenis maakt.  

 ðŸŽ’ Ook zo’n gastles in de klas?  

Neem een kijkje op de Zeeuwse Jong Leren Eten Menukaart voor nog meer smakelijke inspiratie of neem contact op met Natuur&Zo. Samen maken we leren leuk én lekker!