Geef je nu op voor de training, koken op school en in de kinderopvang!
Wat ga je leren?
- Op een laagdrempelige manier een kookles opzetten, met of zonder keuken, voor een hele klas of juist kleine groepjes.
- Planning, logistiek en het didactische stuk van koken met kinderen.
- Je wordt volop geïnspireerd om met duurzaamheid en gezondheid aan de slag te gaan, twee belangrijke thema’s die met voeding aan bod komen. Vanuit scholen en kinderopvang is er een toenemende vraag naar gastdocenten. Met het volgen van deze training krijg je dan via onze partners toegang tot ons netwerk van scholen.
Voor wie is deze training bedoeld?
- Diëtisten/voedingsvoorlichters, (leerling) koks, cateraars, moestuincoaches, buurtsportcoaches en educatieboeren die gericht aan de slag willen met koken op basisscholen/BSO’s. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers en vrijwilligers die werkzaam zijn op een basisschool of BSO en graag op hun eigen school/BSO aan de slag willen gaan met koken.
Over de training:
Je kunt een training verwachten met een mooie afwisseling van theorie, praktijk en eigen inbreng. De training vindt overdag plaats in twee delen:
Op woensdag 27 november 2024 op de Schuberthof 31 in Terneuzen en een 2e onlinebijeenkomst in januari 2025. (datum en tijd online bijeenkomst in overleg). De eerste trainingsdag is van 10.00 tot 16.00 uur en het onlinedeel duurt 2 uur. Tussen de eerste trainingsdag en het online terugkommoment gaan deelnemers aan de slag met een huiswerkopdracht en zelf koken op een BSO/school.
Kosten:
95 euro per deelnemer. Na je aanmelding krijg je van School of Food een betaalverzoek, na het betalen van het inschrijfgeld is je aanmelding definitief.
Aanmelden:
Mail je naam, adres, woonplaats, gemeente, telefoonnummer, mailadres, functie en organisatie waarvoor je werkt.
Stuur je mail naar: b.dehaan-jasperse@terneuzen.nl
Extra info:
Steeds meer scholen willen op school met voeding en koken aan de slag omdat het
goed thuis past in het onderwijs (meerdere kerndoelen van SLO komen aan bod:
begrijpend lezen, rekenen, taal, maar ook zorgdragen voor jezelf en de (natuurlijke)
omgeving). Alhoewel de behoefte groeiend is, hebben scholen tegelijkertijd de man-
kracht niet in huis om kooklessen te organiseren. Het koken met een klas of een groep
kinderen heeft best wat voeten in de aarde, waardoor scholen er zelf vaak niet aan
beginnen. Om het kookdocenten netwerk uit te breiden voor de groeiende vraag vanuit
scholen geeft School of Food trainingen aan diëtisten/voedingsvoorlichters, (leerling)
koks, cateraars, moestuincoaches, buurtsportcoaches, hobbykoks en educatieboeren
die gericht aan de slag willen met koken op basisscholen/BSO’s.
School of Food verzorgt (meerdaagse) trainingen waarin ruim 10 jaar ervaring wordt
gedeeld over het HOE te koken met een klas of groep kinderen. Vragen zoals waar be-
gin je, hoe kom je een school binnen, welke subsidiemogelijkheden zijn er etc. worden
behandeld, maar leren deelnemers ook hoe de kooklessen te organiseren. Wat kan
met een hele klas en wat juist beter in kleinere groepjes? Welk recept is wanneer
geschikt, met welke leeftijd gebruik je de juiste kooktechniek en koken zonder én met
een keuken; hoe doe je dat en hoe pak je dat aan? Ook didactiek komt in de training
uitgebreid aan bod: hoe spreek je leerlingen aan, hoe activeer je ze tot leren, hoe
stuur je groepen aan en hoe hou je de regie bij lastige groepsdynamiek.
Met de training word je volop geïnspireerd en laten we zien dat een kookles helemaal
niet ingewikkeld of moeilijk hoeft te zijn. Bij de training wordt een handleiding
uitgereikt waarin de opgedane kennis ook na te lezen is.