Landelijke opschoondag op 18 maart

Natuur&Zo is samen met de 13 gemeenten al enkele jaren betrokken bij de campagne Schoon Zeeland. Die campagne is bedoeld om inwoners bewust te maken van de waarde van een schone provincie, zonder zwerfafval. Dat doet Natuur&Zo met opruimacties, zoals deelname aan Schone Schelde op 11 maart, met gastlessen en workshops voor basisscholen en kinderopvang in Zeeland en met het beschikbaar stellen van opruimmaterialen. 

Gratis afvalgrijper te leen

Bij Natuur&Zo  kun je gratis een afvalgrijper lenen/aanvragen om in de eigen omgeving, op een zelf gekozen moment aan de slag te gaan. Met deze grijper hoef je het zwerfvuil niet met de handen op te pakken, maar kun je het zo in een vuilniszak laten vallen en thuis in de grijze container gooien. Per persoon is maximaal 1 grijper beschikbaar. 

Aanvragen

Wil je ook meedoen op 18 maart of op een ander moment zwerfvuil opruimen in jouw buurt? Vraag dan een afvalgrijper aan.

https://www.natuurenzo.nl/afvalgrijper 

Na je aanvraag ligt de grijper na 5 werkdagen klaar bij ons uitgiftepunt in Axel, Markt 1.

Wil je meedoen op 18 maart? geef je dan op via  https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/landelijke-opschoondag/?utm_campaign=landelijke-opschoondag

Veiligheid

We willen er op wijzen dat de NME-centra niet verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de afvalinzamelaars. Loop in elk geval niet op of vlak langs de openbare weg.