Maak je klaar voor de Nationale Vogelweek !

Tijdens de Nationale Vogelweek van 11-19 mei staan we stil bij de prachtige diversiteit van vogels! Een geweldige gelegenheid voor scholen en opvangcentra om de schoonheid van vogels te ontdekken en te verkennen. En wat is een betere manier om dit te doen dan met onze spannende leskist: Jop vindt een veer!

Jop vindt een veer is een boeiend lesprogramma dat begint met een intrigerend verhaal over Jop, die in de tuin van de buurvrouw een veertje ontdekt. Dit verhaal prikkelt de nieuwsgierigheid van de leerlingen en leidt hen naar een ontdekkingsreis door de wereld van vogels. Ontwikkeld door Oeroeboeroe, educatieve projecten voor groepen 1, 2 en 3 van het basisonderwijs, is deze leskist een waardevolle aanvulling op het leerplan.

 

Leerdoelen:

  • Kenmerken van vogels: Leerlingen zullen leren wat een vogel is en kunnen de kenmerken van vogels benoemen. Door middel van interactieve activiteiten zullen ze ontdekken wat vogels uniek maakt.
  • Kennis van lokale vogels: Leerlingen zullen kennismaken met acht vogelsoorten uit hun eigen omgeving. Door middel van spellen en observatie zullen ze leren over de diversiteit van vogels in hun eigen achtertuin.
  • Levenscyclus van vogels: Leerlingen zullen de levenscyclus van een vogel verkennen, van ei tot volwassenheid. Door middel van boeiende verhalen en visuele hulpmiddelen zullen ze begrijpen hoe vogels leven en groeien.

Met de uitgewerkte lessen in de leskist kunnen docenten en begeleiders gemakkelijk aan de slag met het onderwerp vogels. Het programma biedt een combinatie van verhalen, activiteiten en materialen om het leren over vogels leuk en boeiend te maken voor jonge geesten.

Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van vogels en vier de Nationale Vogelweek met Jop vindt een veer!  

De kist kan gereserveerd worden via onze website: Jop vindt een veer | Natuur & Zo (natuurenzo.nl)