Nieuw: Lespakket ‘Duurzame Toekomst’ - Doe Mee als Pilotschool!

Waarom meedoen? Dit lespakket is volledig gericht op de bovenbouw (groep 7 en 8) en biedt acht interactieve lessen over ondermeer duurzaamheid, biodiversiteit, klimaat, en circulaire economie – onderwerpen die niet alleen actueel zijn, maar ook van essentieel belang voor de toekomst van deze leerlingen. De kinderen gaan in hun eigen omgeving aan de slag en leren gaandeweg hoe de verschillende thema’s met elkaar verband houden en invloed hebben op elkaar. Het lespakket biedt een verdieping op het bestaande curriculum en haakt ook aan op de duurzaamheidsdoelen, de zogenaamde Sustainable Development Goals, die steeds vaker terugkomen binnen het onderwijs.

Meedoen met de pilot is kosteloos en vindt plaats in de periode januari t/m juni 2025.  Het lespakket is ontwikkeld door IVN Zeeland en NME Zeeland, met financiering van de Provincie Zeeland en sponsoring door Jong Leren Eten Zeeland. Het pakket bestaat uit acht lessen, waarvan 3 tot 4 lessen worden gegeven met hulp van een gastdocent en 3 tot 4 lessen zelfstandig worden gegeven door de docent van de klas.

Wat ga je doen als pilotschool? Een klas gaat aan de slag met het volledige lespakket in een periode van vijf maanden en we vragen deze klas mee te werken aan de evaluatie ervan. Zo kunnen we het lespakket op basis van jullie ervaring nog passender maken. Daarnaast kan het zijn dat we 2x een les komen filmen en fotograferen om deze beelden te gebruiken voor promotiedoeleinden en een kennisvideo bij het lespakket.

Wil jij met jouw school bijdragen aan een duurzamere toekomst en ben je geïnteresseerd om mee te doen? Voor meer informatie en aanmelden bij natuurenzo@terneuzen.nl voor maandag 14 oktober!

Samen maken we het verschil voor de toekomst van onze leerlingen en de wereld waarin ze opgroeien!