Gastles versterk de Scheldekust!

Schrijf jij je groep in voor een gastles waar leerlingen leren over de havens, natuur en landbouw rond het Grenspark Groot Saeftinghe? Waar leerlingen spelenderwijs leren, praten en meedenken over het gebied en hoe deze 3 pijlers met elkaar een drie-eenheid kunnen vormen.

Inhoud

In opdracht van Grenspark Groot Saeftinghe bieden Natuur&Zo en IVN Natuureducatie je school graag een leerzame maar vooral leuke gastles aan. 

Over Grenspark Groot Saeftinghe


Ingeklemd tussen de Schelde, de Antwerpse haven en het (Zeeuws-) Vlaamse achterland, is het typische polderlandschap ten oosten van Hulst niet zomaar een uithoek. Eeuwenlang was het de fel bevochten toegang tot de stad Antwerpen. Bevochten op mens en water. Ingedijkt, doorgestoken en opgeslokt door de uitdijende stad en zijn havens. Wat bleef is een uniek, buitendijks natuurgebied en een grillige rand van dijken, polders en kreken.

Een gastles voor groep 5 t/m 8

Aan de hand van opdrachten neemt de gastdocent de leerlingen mee in de thema’s landbouw, natuur en haven. Proef de producten uit de streek, wat vervoeren de grote containerschepen die voorbij varen en welke vogels leven in Grenspart Groot Saeftinghe? Tussen de opdrachten door wordt er uitleg gegeven over de verschillende pijlers. Aan het eind van de gastles kennen ze de gedaanteverandering van het gebied, kennen de 3 pijlers haven, landbouw en natuur, weten hoe de pijlers hun stempel op het gebied drukken en hebben  meegedacht  over hoe het gebied er in de toekomst uit kan zien.

Locatie:

Op school
 


Duur en tijd

We schatten in dat deze gastles 1,5 uur duurt. Tijdens deze les zorgen we er niet alleen voor dat we werken aan kerndoelen uit het onderwijs, maar hopen we ook alle zintuigen van de leerlingen op een leuke en leerzame manier te prikkelen. Tijd en datum in overleg met de school en gastdocent.

Gastles aanvragen

Naam *
Organisatie *
School *
E-mail *
Telefoonnummer
Groep *
Groepsgrootte *
Gewenste datum *
Datum wordt in overleg afgesproken
Opmerking