Voorleesactie: Dag van de Duurzaamheid 2023

Duurzaamheid...we ontkomen er niet meer aan; we staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Het is daarom belangrijk dat leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien. Dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De jaarlijkse voorleesactie is een van de activiteiten tijdens de ‘Dag van de Duurzaamheid' die hier een impuls aan geeft.

Inhoud

Dit jaar valt de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober. Gezien de toenemende deelname van basisscholen en het gepuzzel in drukke agenda’s, hebben we de voorleesactie nu verspreid over 4 dagen! 

Van maandag 9 oktober tot en met donderdag 12 oktober wordt er weer voorgelezen van 9:00 uur tot 10:00 uur.

De burgemeester, wethouders en raadsleden van de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis zijn weer van de partij om voor te lezen. Ook komen wij, Brenda en Florieke van Natuur&Zo graag bij jullie langs op een van deze ochtenden.

De mooie voorleesboeken zijn met grote zorg en in samenwerking met de Bibliotheek Terneuzen voor jullie uitgekozen:  

  • Groep 1-2 Egalus
  • Groep 3-4 Gered!
  • Groep 5-6 Stella en Stinky en de plastic soep
  • Groep 7-8 De flat aan het einde van de wereld

Meedoen?

Willen jullie ook een voorlezer in de groep? Geef je dan uiterlijk 24 september op via onderstaand formulier! De voorlezers lezen een verhaal voor en gaan na afloop het gesprek met de kinderen aan over het thema van het verhaal. Het voorleesboek mogen jullie uiteraard na afloop houden. Meer informatie over de duurzaamheidsacties vind je in deze link.

Aanmelden

Graag vermelden in de opmerkingen: de naam van de basisschool en voor welke groep. Dan zorgen wij voor het juiste leesmateriaal. 

Gastles aanvragen

Naam *
Organisatie *
School *
E-mail *
Telefoonnummer
Groep *
Groepsgrootte *
Gewenste datum *
Datum wordt in overleg afgesproken
Opmerking