Geef Zeeuwse stoepplantjes een naam

Oproep voor alle kinderen in Zeeland

Met stoepkrijt namen schrijven bij de wilde planten die tussen de stoeptegels groeien. Deze rage wordt ook wel botanisch stoepkrijten genoemd. IVN Natuureducatie en de Natuur- en milieueducatiecentra van Zeeland roepen alle kinderen in Zeeland op om stoepplantjes in hun buurt een naam te geven. Kinderen kunnen bij de NME-centra een gratis stoepplantenposter afhalen en kans maken op mooie prijzen! 

 

Nuttige plantjes 

Veel mensen zien planten tussen de stoeptegels als onkruid, maar dit is niet altijd het geval. Deze plantjes zijn eigenlijk hartstikke belangrijk. Ze zorgen voor voedsel voor de bijen en verkoeling. Door wilde stoepplantjes een naam te geven leren kinderen wat meer over plantjes in hun buurt en laten ze ook andere voorbijgangers de plantjes herkennen en er meer plezier aan beleven. Dat is leuk voor zowel de stoepkrijters als voor voorbijgangers.   

 

Deel en win! 

Kinderen die op ontdekkingstocht gaan in hun eigen buurt maken kans op mooie prijzen. Dat kan door een foto van een stoepplantje + naam op te sturen naar w.teunissen@ivn.nl onder vermelding van winactie Zeeuwse stoepplantjes.

 

De Grote Natuurles krijgt een vervolg in de Buurt 

Natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten! Dankzij het Prins Bernard Cultuur Fonds kunnen IVN en de Natuur- en Milieueducatie centra in Zeeland deze natuurles een vervolg geven in de buurt. 

 

Posters

Bij Natuur&Zo hebben we een beperkt aantal (op = op) posters liggen voor jullie. Wil je een poster? Stuur dan een mailtje naar natuurenzo@terneuzen.nl en wij leggen hem klaar in de Bibliotheek in Terneuzen.