Pakket wintergroenten!

Natuur&Zo biedt de basisscholen en BSO’s in Zeeuws-Vlaanderen weer de mogelijkheid om het gratis groenten-en lespakket wintergroenten aan te vragen. Hier kunnen jullie dan in de vierde week van het nieuwe jaar mee aan de slag.

Hoe gaat het in z’n werk?

Vraag het wintergroenten pakket inclusief digitaal lespakket aan; haal het wintergroenten pakket op en maak vervolgens met je groep een heerlijk gerecht klaar. Zo maak je met de digitale handleiding een mooie les rondom gezonde, lokale en duurzame voeding. 

Aanvragen!  Plaats je aanvraag uiterlijk 14 januari op onze site via deze link. 

Het lespakket bevat een digitale handleiding en 1 gratis groentepakket per school/BSO. Wil je meer groentepakketten? Voor € 9,50 bestel je een extra groentepakket. Het groentepakket bestaat o.m. uit rode bieten, prei, boerenkool, wortelen, spruitjes, pompoen, knolselderij, uien en aardappelen. Geef bij het vak opmerking aan hoeveel extra pakketten je wilt. Deze betaal je bij het afhalen aan de kassa van Het Boertje. Laat de bevestigingsmail zien op je telefoon (bij voorkeur!) of maak een printje, zodat ze weten wie er langs is geweest.

Digitale handleiding 

Met dit lespakket maken kinderen in de basisschoolleeftijd kennis met groenten, die vroeger alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren. Vragen als ‘Wat zijn wintergroenten?’ en ‘Waarom eten we deze tegenwoordig niet alleen in de winter?’ komen aan bod. De link naar de digitale handleiding sturen wij 17 januari toe. In de handleiding staan leuke opdrachten, lessuggesties, achtergrondinformatie en lekkere recepten voor de groepen 1 t/m 8. 

Afhalen groentepakket

Van maandag 22 januari tot en met woensdag 24 januari kun je het wintergroenten pakket afhalen bij Het Boertje (Groentehandel De Feijter), Guido Gezellestraat 21-23 in Terneuzen. 

Wat is Jong Leren Eten?
Deze actie past in de ambitie van Jong Leren Eten. Het programma Jong Leren Eten heeft de ambitie om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Het is een landelijk initiatief van het ministerie van LNV. Jong Leren Eten sluit aan bij het programma van Gezonde School. Wilt u meer informatie of contact met één van de Jong Leren Eten makelaars? Kijk dan op: https://www.jonglereneten.nl/provincie/zeeland